pidgin: symbol lookup error

Pidgin won't start for me any more. Upon execution from the command
line, this is the output:

pidgin: symbol lookup error:
/usr/lib/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/interfaces.so: undefined
symbol: gst_stream_volume_format_get_type

I've run sudo /sbin/ldconfig, but it didn't help. I've also reinstalled
pidgin and libpurple. Is there anything else that will help?


-- 
ArcticVanguard
------------------------------------------------------------------------



0
ArcticVanguard
6/17/2010 2:16:02 PM
opensuse.org.help.applications 21533 articles. 1 followers. Follow

3 Replies
674 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 54
Get it on Google Play
Get it on Apple App Store

Hello ArcticVanguard and welcome to the community!:)

I don't want to be rude but there's a lot of information missing in
your post.
So could you tell us which version of openSUSE you have?
If you use KDE or GNOME?
Do you have 32-bit or 64-bit?
ArcticVanguard Wrote: 
> Pidgin won't start for me any more.
What was the last thing you did before it didn't work?

ArcticVanguard Wrote: 
> Is there anything else that will help?     
Make sure you have the package "python-gstreamer" installed.
To check this start YaST->Software->Software Management.
Enter "python-gstreamer" in the search field.
On your right you'll see three packages appear.
Just make sure that you have the package python-gstreamer checked.

And could you run these commands and post the output:

Code:
--------------------
    file /usr/lib/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/interfaces.so
--------------------
This command will post what kind of file it is.

Code:
--------------------
    rpm -qf  /usr/lib/python2.6/site-packages/gst-0.10/gst/interfaces.so
--------------------
With this command you can see which packages owns that file.

If you have any questions feel free to ask!

Best of luck!;)


-- 
From,
Edward Iii
------------------------------------------------------------------------
Edward_Iii's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=31241
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=440508

0
Edward
6/17/2010 2:46:01 PM
Ah, my apologies for the missing information. I'm using OpenSUSE 11.2.
I've tried multiple GUIs, and it fails to work across multiple guis.
I've tried it on GNOME, KDE, and LXDE.

I don't recall the last thing I did before it stopped working. Last
night, I was installing GNOME and LXDE, and it didn't work this morning.
I don't think it was working before I installed them, however.

Yes, I do have GStreamer installed. I also tried reinstalling it, but
it didn't help.

I'll post the output of the programs in a second.

Also, I tried a different IM client: Empathy. Empathy gave me the same
error, oddly enough.


-- 
ArcticVanguard
------------------------------------------------------------------------
ArcticVanguard's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=46792
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=440508

0
ArcticVanguard
6/17/2010 4:26:01 PM
Hello ArcticVanguard,

ArcticVanguard Wrote: 
> Also, I tried a different IM client: Empathy. Empathy gave me the same
> error, oddly enough.
This isn't odd at all because Empathy uses the same library.

ArcticVanguard Wrote: 
> And the second:
> python-gstreamer-0_10-0.10.18-999.pm.999.2.i586 	
If I'm not mistaking is this the version from the Packman repository.
I think you've got the gstreamer packages from another repository.
And because the versions aren't the same it won't work.
So make sure all your gstreamer packages are from the same repository.

To do this start YaST->Software->Software Management.
Enter "gstreamer" in the search box.
On your right you'll see a few packages appear.
Click on every package you've installed and click on the Versions tab.
Make sure every gstreamer package is from the same repository.

Good of luck!;)


-- 
From,
Edward Iii
------------------------------------------------------------------------
Edward_Iii's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=31241
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=440508

0
Edward
6/18/2010 1:06:01 PM
Reply:

Similar Artilces:

SOLVED: Want help-> symbol lookup error: libgdk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: cairo_surface_flush
Just did "Online Update" of my openSUSE 11.4 64-bit installation (KDE) and non KDE apps are exiting with Code: -------------------- yogesh@linux-n1r6:~> firefox /usr/lib64/firefox/firefox: symbol lookup error: /usr/lib64/libgdk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: cairo_surface_flush yogesh@linux-n1r6:~> gnucash gnc.bin-Message: main: binreloc relocation support was disabled at configure time. gnucash: symbol lookup error: /usr/lib64/libgdk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: cairo_surface_flush -------------------- I don not remember w...

Symbol lookup error
I'm using Inline->bind to bind to a static lib which has a few dependencies so I am setting LIBS to a series of 3 -L/-l pairs. Inline is successfully binding to the library and I go to make the call to the library but I'm failing with a Symbol lookup error - undefined symbol: bash-3.2$ /usr/local/bin/perl raid2 -load DbgSh.h Calling bind with libs set to -L/view/yfang_fp1.0_yfang_May24/vob/9200_packetcore/packetcore/infra/sysmgr/ipmi -lwiipmi -L/view/yfang_fp1.0_yfang_May24/vob/9200_packetcore/packetcore/infra/lib/src -lwinfra -L/vob/9200/software/common/debugshell ...

Error error error, help me
Hello, How do I populate a drop down list in asp.net from a database? I have a block of vbscript code that does the server side coding for it. My code is as follows.. <script language="vb" runat="server"> Dim objConn As OleDbConnection = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=c:\data\employee.mdb;") Dim Sql, valEmp As String Dim objDREmp as OleDbDataReader Sub FillEmployeeName(sender As Object, e As System.EventArgs) Sql = "select * from [Employee]" Dim objCommand As Ole...

Runtime error: 'An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for securit
Hi, p, li { white-space: pre-wrap; } I'm trying to create a web site in a windows 2003 server. It's just an empty page, the default one created by VS2008, with nothing in it. I create the site from my remote computer, connecting to the server (I have access to the server as well with a virtual desktop).  When I try to launch a web site in a remote site (F5 or Ctrl-F5) I get the Runtime Error: 'An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (...

symbol lookup error: .../Parser.so: undefined symbol: Perl_Istack_sp_ptr
i'm not sure if the beginners list is the right place for this but i'll ask here anyway and someone can always point me elsewhere. i have a fully-updated, 64-bit ubuntu 11.04 system, with perl 5.10.1. i'm building a sizable software project that, from the top-level "make", downloads, patches and compiles numerous software packages. at one point, it tries to compile the "pacemaker" package (which is a high-availability cluster resource manager for what that's worth). part of the pacemaker build is to simply use "publican" to gen...

Application Error Need Help need help bad!!!!!!!!!
Hi I seem to have a huge problem on my hands.  I launched my website MyDesignerResource.com and used visual web developer to create dynamic pages.  I tried to put those on my webpage but everytime you login etc it gives me an application error.  I cannot figure out how setup the asp.net and sql server express 2005.  I tried everything i converted it to a .sql but i do not know what to put in the strings etc.  Could someone walk me through the steps in doing this.  By the way im using godaddy.com for my webhosting and i have a database setup there i just cant tak...

kmymoney: symbol lookup error: kmymoney: undefined symbol: _ZN13MyMoneyReport12setLineWidthEi
Hi, I just upgraded to openSUSE 11.3, and switched KDE to 4.5 from 'Index of /repositories/KDE:/Distro:/Factory/openSUSE_11.3' (http://tinyurl.com/3azpfwj) I added the Packman repo (as 'Index of /suse/11.3/' (http://packman.inode.at/suse/11.3/)) and switched system packages to it. Then I installed kmymoney 4.5-42.pm.42.1 from packman. Now when I try to start kmymoney, all I get is this error: Code: -------------------- KMyMoney reconciliation report plugin loaded KMyMoney printcheck plugin loaded QFSFileEngine::open: No file name specified K...

clear: symbol lookup error: clear: undefined symbol: _nc_free_tinfo
Code: -------------------- SoftHacker@linux-kuj3:~/Downloads> clear clear: symbol lookup error: clear: undefined symbol: _nc_free_tinfo SoftHacker@linux-kuj3:~/Downloads> -------------------- WTF!? :X:'( What is this and how to fix it??? :\:\ -- SoftHacker ------------------------------------------------------------------------ Run and compare this: Code: -------------------- $ which clear /usr/bin/clear -------------------- Code: -------------------- $ readelf -d $(which clear) | fgrep NEEDED 0x0000000000000001...

./ndsrepair: symbol lookup error: ./ndsrepair: undefined symbol: compute_paths
Hi. I cannot get any of the commands in /opt/novell/eDirectory/bin to run These includes ndsbackup, ndstrace, ndsrepair etc when i execute any of them e.g.ndsrepair i get ./ndsrepair: symbol lookup error: ./ndsrepair: undefined symbol: compute_paths Hi, 882 readme? ;) http://www.novell.com/documentation/edir88/readme/readme.txt 2.1.8 Older ConsoleOne Versions Break Nds Utilities If you install any version of ConsoleOne prior to ConsoleOne 1.3.6h on an OES2 server, many utilities do not function...

An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It c
*** Repost of original locked thread of "webmaster@dotcom-sys.com" *** Server Error in '/' Application. -------------------------------------------------------------------------------- Runtime Error Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine. Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on rem...

symbol lookup error
I've installed a software named "COOT" under Opensuse11.1, but it alarmed when it started up each time.The error informations are following: INFO:: backup file coot-backup/_home_albert_Documents_bjdata_2_p41212_2_cns_1_bindividual.pdb_Tue_Feb_10_19:22:35_2009_modification_0.pdb.gz sh: symbol lookup error: /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/lib/libreadline.so.5: undefined symbol: BC coot-exe: "/opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real" coot-version: /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real: ...

Application Error
We use PowerBuilder 7.0 for many/many things here. But, we are having a problem with a single application. It's a very small app, with only one window. The single window has about 30 functions. What happens, is when you try to add or duplicate a function, you get an application error. It's the same error every time. It's about 50/50 on when it happens. It either happens right when you try to add it, or it can happen when you try to save it. The error is "The instruction at "0x114521b8" referenced memory at "0x41000021". The memory could not be &...

Help! Application error?
When I run my application( PB7.0). I try to modify the date value in datawindow.Then,that column flashs continuous and crash the system. Application error occurs: "The exception unknown software exception(0xc00000fd) occurred in the application at location 0x77f4738e." What does it mean? Any Ideas to solve that problem? Same application run on PB5 is no that problem. Thanks in advance. Do you have any code in the losefocus event of the datawindow? Are you entering a correct date or an incorrect date when this happens? Is this an edit mask or just an sle? ...

Server Error in '/' Application? Need help figuring out error message
I have successfuly created a web application, and have built and ran it on my PC under inetpub/wwwroot. Now when I deploy it to the company web server and try to run it I get the following error message. The message does not give me enough information to figure out what is wrong. Could someone pleae help me out?Here is the message:Server Error in '/' Application. Parser Error Description: An error occurred during the parsing of a resource required to service this request. Please review the following specific parse error details and modify your source file appropriately. Parser Error ...

Web resources about - pidgin: symbol lookup error - opensuse.org.help.applications

Resources last updated: 12/11/2015 6:35:29 AM