Puzzling Error when build: "bcc32" exited with code 1.

Hello,
I have some troubles with C++ Builder (XE8).
I started working on it today so I'm a fresh new user.


I created a new VCL project, and everything seems working properly, but sometimes the IDE stops build, returning the following error:

=========================================================================================================================
+bcc32 command line for "Global.cpp"+
  +c:\program files (x86)\embarcadero\studio\16.0\bin\bcc32.exe -D_DEBUG -DUSEPACKAGES -n.\Win32\Debug -I"c:\program files+ 
  +(x86)\embarcadero\studio\16.0\include\windows\vcl";"c:\program files (x86)\embarcadero\studio\16.0\include";"c:\program files+ 
  +(x86)\embarcadero\studio\16.0\include\dinkumware";"c:\program files (x86)\embarcadero\studio\16.0\include\windows\crtl";"c:\program files+ 
  +(x86)\embarcadero\studio\16.0\include\windows\sdk";"c:\program files (x86)\embarcadero\studio\16.0\include\windows\rtl";"c:\program files+ 
  +(x86)\embarcadero\studio\16.0\include\windows\vcl";"c:\program files (x86)\embarcadero\studio\16.0\include\windows\fmx";"C:\Program Files+ 
  +(x86)\FastReports\LibD22";"C:\Program Files (x86)\Raize\CS5\Lib\RS-XE8\Win32";"C:\Program Files (x86)\DevExpress VCL\Library\RS22" -y -Q -k -r- -c+ 
  +-tR -tM -tU -tW -C8 -o.\Win32\Debug\Global.obj -w-par -Od -v -vi- -H=.\Win32\Debug\Project1.pch -H Global.cpp+ 
+[bcc32 Error] "bcc32" exited with code 1.+
+Failed+
+Elapsed time: 00:00:00.0+
=========================================================================================================================

If I close the IDE and restart it everything work fine as before, but if I do not restart the IDE, there is no way to fix it, and every time I try to build I see the above error.
Of course in these conditions the IDE is unusable..
Any suggestion?

Thanks
Best Regards
0
Simone
6/12/2015 10:54:59 AM
embarcadero.cppbuilder.ide 2180 articles. 1 followers. Follow

1 Replies
5345 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 52
Get it on Google Play
Get it on Apple App Store

<Simone Arianti> wrote in message news:726239@forums.embarcadero.com...
> Hello,
> Of course in these conditions the IDE is unusable..
> Any suggestion?
>

In older versions, the Tools/Options/Environment-Options panel used to have 
a "Verbosity" setting.  Might see if its still in XE8, and change it to the 
highest level (think that's "diagnostic" in mine 2007) to see if it will 
give you any more clues.
0
david
6/12/2015 12:18:52 PM
Reply:

Similar Artilces:

"Error Group: WINSOCK" "Error Code:11004"
Hi Just setup iPrint on the server and tried to install the printer to the laptop and got the following message: Error code:11004 Error message: Winsock 11004 - The DNS name has been found in the database, but its associated data is not correct. Error group: WINSOCK Error code:11004 Anyone know what associated data it is referring to? Thanks in advance -- iangh2 A quick Google found this on http://www.sockets.com/err_lst1.htm WSANO_DATA (11004) Valid name, no data record of requested type Berkeley description: The requested name is valid, but does not hav...

error MSB6006: "aspnet_compiler.exe" exited with code 1.
Hi, I got this probelm while trying to deploy web site using web deployment projects. Any clue how i can solve this problem? Thank you   ------ Build started: Project: http://localhost/CNS/WBCS48/newWBCS/, Configuration: Debug .NET ------ Validating Web Site Building directory '/CNS/WBCS48/newWBCS/'. Validation Complete ------ Build started: Project: newWBCS_deploy, Configuration: Release Any CPU ------ Build started 3/8/2006 5:23:14 PM. Target _PrepareForBuild: Task "CreateProperty" Done executing task "CreateProperty". Task "CreateProperty" Done executing task "Crea...

Error 75 "aspnet_merge.exe" exited with code 1.
I am getting this error when I try to build my solution:  Error 75 "aspnet_merge.exe" exited with code 1. C:\Program Files\MSBuild\Microsoft\WebDeployment\v8.0\Microsoft.WebDeployment.targets 574 9  When I go to this file the error seems to be at the line: <AspNetMerge The element name is underlined and the error tooltip reads: The element 'Target' in namespace 'http://schemas.microsoft.com/developer/msbuild/2003' has an invalid child element 'AspNetMerge' in namespace 'http://schemas.microsoft.com/developer/msbuild/2003'. List of possible elements e...

PB9.0.1 Build 7056 - Application Error
Hello: We are running PB9.0.1 on Windows XP (Service Pack 3) and we are experiencing the following error when performing a build and I am at a loss as to how to troubleshoot it: PB90.exe - Application Error The instruction at "0x10c69b9e" referenced memory at "0x000000020". The memory could not be "written". Clicking on Cancel to debug the program just closes the application - as choosing OK. This used to happen occasionally - it has begun to happen with every build. It also happens occasionally when trying to close our application when runnin...

Compiler error after adding namespace "aspnet_compiler.exe" exited with code 1
In my C#, DotNet 2.0 web form app, I add a new user control, all works well. The moment I add a namespace declaration in the user control .cs file, I get an error on compiling: "aspnet_compiler.exe" exited with code 1 Please offer any explanations. Thanks. Can you post the code here? Or at least the name of the namespace you adding? CheersAlMy BlogMapStats.NETPlease click on 'Mark as Answer' if this post answered your question! the namespace is servicenotes. It is used throughout my application, in all user controls, without any issue. All the existing u...

aspnet_compiler.exe" exited with code 1". Error when including ASP file
 Hai Techies,I have a ASP.NET project and when building the project it is showing build suceessfull.But when i am building the deployment project,it is showing build failed with an error message "Error    5    "aspnet_compiler.exe" exited with code 1". I rechecked my project and found that when i am removing the line "    <!--#include file="admin/topstyle.asp"-->" ,It is working fine.If I use this line ,I am getting error building web deployment project to create my dll.topstyle.asp is a file whic...

[wxperl-users] From whence "Wx::App Error" "Fatal error: exiting"?
This is a multi-part message in MIME format. ------_=_NextPart_001_01C48798.98A9B782 Content-Type: text/plain; charset="us-ascii" Content-Transfer-Encoding: quoted-printable I tried to send this message some months ago (early May), but for some reason at that time I was unable to send to the wxPerl mailing list. It seems to be working now, so . . . I'm stumbling around trying to find a single, fail-free method for exiting a running wxPerl app that may or may not have open frames. The Perl functions "exit" and "die" seem vulnerable to problem...

"SSL" "Mail" and "Code"
Does anybody know of any discussions taking place within Mozilla regarding these 3 bits in the certificate manager? Perhaps I've missed something in the discussions here. In any case, I think a new mechanism for indicating trust w/in the Mozilla apps are needed. Take for example the "StartCom Certification Authority" root. The Certificate Manager (I'm using Firefox on Windows) says it can identify web sites, email users, and code yet the cert itself says it can only be used for signing other certs (essentially, that is). At a minimum this is confusing but I have...

"Copy Project" results in: HTTP:/1.1 500 "Internal Server Error"
Hi all,   I have tried finding a fix to this error on Google, etc. to no avail. Does anyone know what it means and/or know how I can fix this. I have had no problem uploading other webApps to hosting co.'s (although I haven't tried "copy project" to GoDaddy until now). Is this a problem with the hosting Co., or my configs? I know there is an easy answer to this question, but I am perplexed.   -cmf...

Swap a "1" or "0" for a "Y" or "N"
I have a sql query that returns rows of data and one field returns a 1 (which means yes) or a 0 (which means no).  On my vb.net page, how do I replace the 1 with a Yes and the 0 with a No?  Or do I do this in the sql?  How do I do this in sql?Never make important decisions on a Monday! By default, VB.Net can understand 1 as Yes and 0 as No.I believe you are using those DB values for your Boolean Operations.Try to use If <DBValue> then <Operation>. If you are really need Yes/No .... Declare boolean variable in VB.net and set those variables. Thanks and R...

"paclient" exited with code 1
Hello. It's my first post in this forums. Will you please bear hands. An error '"paclient" exited with code 1 ' has rise up in every situation in DelphiXE5 while making Firemonkey Mobile application for Android AVD devices. 1, I've made an AVD in a SDK Tool but I couldn't chose the device on IDE.(red cross mark). 2,I connected an device with USB debug mode,then an red cross doesn't appear, but when I ran an apps, the same error rose up. I've read manuals, so I could understand that Android AVD doesn't use paclient and server. What...

Getting Error [BRCC32 Error] "brcc32" exited with code -1073741819. [Edit]
I have installed RAD Studio XE2 and when in run simple program(e.g "Hello World") i am getting error like: Checking project dependencies... Compiling Project1.dproj (Debug, Win32) brcc32 command line for "Project1.vrc" c:\program files\embarcadero\rad studio\9.0\bin\cgrc.exe -c65001 Project1.vrc -foProject1.res [BRCC32 Error] "brcc32" exited with code -1073741819. Failed Elapsed time: 00:00:01.9 My prject _>optiin setting is • Project->option->Resource complier (we have two option) o Borland resource Compiler(brcc32.exe)"(I think ma...

asp.net (VB) error message: "The compiler failed with error code 1"
I'm running a asp.net (VB.NET) on one my servers, and when I try and open it up I'm getting the following error message: Server Error in '/' Application. Compilation Error Description: An error occurred during the compilation of a resource required to service this request. Please review the following specific error details and modify your source code appropriately. Compiler Error Message: The compiler failed with error code 1. Show Detailed Compiler Output: C:\WINNT\system32> "C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\vbc.exe" /t:library /utf...

Parser Error
What do I make to solve that problem? Parser Error Description: An error occurred during the parsing of a resource required to service this request. Please review the following specific parse error details and modify your source file appropriately. Parser Error Message: Stream is not a valid resource file.Source Error: Line 1: <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> Line 2: <locales> Line 3: <inactive>Source File: /dotnetnuke320/App_GlobalResources/Locales.Portal.xml.resources    Line: 1 Version Information: Microsoft .NET Framework Versio...

Paging Repeater treating page 11 as "1" and "1" not "11"
Dear AllI have a paging repeater, and I am displaying pages according to the amount of records I am retreiving from the database.  My code is as follows:-ASPX           <asp:Repeater runat="server" ID="rptPageNumbers" OnItemCommand="rptPageNumbers_ItemCommand">              <ItemTemplate>                <asp:LinkButton ID="LinkButton1" runat=&quo...

"Error loading XML file :\windows\microsoft.net\framework\v1.0.3705"...does this mean v.1.1 code trying to run in a v.1.0 app?
I uploaded some new files into my existing third-party hosted site, including a .DLL into \BIN\, which is running AS.NET v.1.0. I got the following error message when browsing to one of the pages using the code in the namespace defined in the DLL: Error loading XML file c:\windows\microsoft.net\framework\v1.0.3705\Config\machine.config Request for the permission of type System.Security.Permissions.StrongNameIdentityPermission, mscorlib, Version=1.0.3300.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089 failed. (c:\windows\microsoft.net\framework\v1.0.3705\Config\machine.config) ...

"aspnet_compiler.exe" exited with code 1
I am attempting to build a deployment project and it fails giving lots of warnings and an error of "aspnet_compiler.exe" exited with code 1.  I found a few things on a google search saying that it could be a malformed html file.  The problem is that there are near to 1000 pages in my project and trying to check each one by hand is not really an option.  I also saw a recommendation to run asp_compiler.exe from a command shell, but gave no clue how to do that.  So, my questions are this.  1: Is there some place that lists what the codes mean?  exited with code 1 ...

Precedence of "where" ("of", "is", "will")?
Nobody on #perl6 today could answer this one. Is: Str | Int where { $_ } the same as: (Str | Int) where { $_ } or: Str | (Int where { $_ }) ? Followup questions, Mr. President: What kind of operators are "where", "of", "is", and "will"? Is there a reason that S03 doesn't list them? What are their precedence(s)? -- Chip Salzenberg - a.k.a. - <chip@pobox.com> Open Source is not an excuse to write fun code then leave the actual work to others. Chip Salzenberg writes: &...

.ALLCOL("%COLUMN%", " ", ", ", ", ")
Do you know anyway for me to exclude a subset of columns returned by this function. We have two columns (rec_user and rec_datetime) which are in all of our tables, but when generating triggers I want automatically generate a script which does not include those two columns but does include all other columns in that table. Bruce I should add that I am using PD 9.0.0.580. Bruce "Bruce Lamb" <lamb.bruce@mayo.edu> wrote in message news:6HgI315nCHA.155@forums.sybase.com... > Do you know anyway for me to exclude a subset of columns returned by this > function. ...

Delphi 2010 IDE throws error on "find" and "find in files"
I will greatly appreciate any advice how to cure the suddenly appeared misbehaviour: I just loaded the main project file and then tried to find code snippets fore re-use with "find" and "find in files" the Eurekalog extract is: 2.2 Address : 20EB30B6 2.3 Module Name : vclide140.bpl - (Integrated Development Environment Specific Components) 2.4 Module Version: 14.0.3593.25826 2.5 Type : EOutOfResources 2.6 Message : Unable to insert a line. 2.7 ID : 61FB 2.8 Count : 1 2.9 Status ...

thunderbird release build error: after building current "hg://releases/comm-release" mach swears that no "dist/bin/thunderbird.exe exist"
Hello guys, please help to explain this gorgeous error message. I'm building releases/comm-release, using 'mach' ofcourse. Right after the message "your build is finished successfully", it unexpectedly tells: "Error running mach.... consider filling bug... Exception: Binary expected "OBJ_DIR/dist/bin/thunderbird.exe" doesn't exist" Correct binaries are in fact placed under mozilla binaries "OBJ_DIR/mozilla/dist/bin/thunderbird.exe" The whole piece of log is below: -----------build.log------------- Single process terminated ...

window plug-in "error code = 10054" (PB 6.5.1, IE4.0 sp1, WebSite 1.1f, )
Sorry I didn't find ancwer for my question in the forum. I try us standard window plug-in in single PC configuration: - PowerBuilder 6.5.1 application object: plugin_test_app simplest child window: w_test PBD-file: plugin_test.pbd (location in WebSite\htdocs) - Internet Explorer 4.0 SP1 with Windows 98 - Webserver WebSite 1.1f (window plug-in specifyed as MIME type as ordered in documentation: .pbd->application/vnd.powerbuilder6) - nppba60.dll is in Internet Explorer\Plugins - deployment DDLs is in system path html-document "pbwpin.htm" (locat...

window plug-in "error code = 10054" (PB 6.5.1, IE4.0 sp1, WebSite 1.1f, )
Sorry I didn't find ancwer for my question in the forum. I try us standard window plug-in in single PC configuration: - PowerBuilder 6.5.1 application object: plugin_test_app simplest child window: w_test PBD-file: plugin_test.pbd (location in WebSite\htdocs) - Internet Explorer 4.0 SP1 with Windows 98 - Webserver WebSite 1.1f (window plug-in specifyed as MIME type as ordered in documentation: .pbd->application/vnd.powerbuilder6) - nppba60.dll is in Internet Explorer\Plugins - deployment DDLs is in system path html-document "pbwpin.htm" (loc...

superreview requested: [Bug 251274] Error: [Exception... "Node was not found" code: "8" nsresult: "0x80530008 (NS_ERROR_DOM_NOT_FOUND_ERR)" location: "chrome://inspector/content/inspector.xml Line:
Boris Zbarsky <bzbarsky@mit.edu> has asked neil@parkwaycc.co.uk <neil.parkwaycc.co.uk@myrealbox.com> for superreview: Bug 251274: Error: [Exception... "Node was not found" code: "8" nsresult: "0x80530008 (NS_ERROR_DOM_NOT_FOUND_ERR)" location: "chrome://inspector/content/inspector.xml Line: 684"] https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=251274 Attachment 193251: Fix https://bugzilla.mozilla.org/attachment.cgi?id=193251&action=edit ------- Additional Comments from Boris Zbarsky <bzbarsky@mit.edu> This just makes su...

Web resources about - Puzzling Error when build: "bcc32" exited with code 1. - embarcadero.cppbuilder.ide

Resources last updated: 3/9/2016 3:59:12 AM