Can't start X server and can't install NVIDIA display driver when upgrade to 11.3 from 11.2

Hi, all,

I upgrade to 11.3 from 11.2 according to official portal "system
upgrade".

Code:
--------------------
    #zypper ref
--------------------


Code:
--------------------
    #zypper dup
--------------------


After complete, I restart the system, it just can login in by
terminate.
When I run

Code:
--------------------
    #startx
--------------------

Got below message:
> 
> ...
> Current version of pixman: 0.18.0
> Before reportign problems, check help http://wiki.x.og
> to make sure that you have the latest version.
> Markers: (--) probed, (**)from config file, (==) default setting,
> (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
> (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
> (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Jul 18 20:49:38 2010
> (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
> (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
> (EE) module ABI major version (2) doesn't match the server's version
> (3)
> (EE) Failed to load module "glx" (module requirement mismatch, 0)
> (EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
> (EE) No drivers available.
> 
> Fatal server error:
> no screens found
> ...
> giving up.
> xinit: No such file or directory (error 2): unable to connect to X
> server
> xinit: No such process (error 3): Server error.
> 

And downloaded NVIDIA driver from NVIDIA site, and ran it:

Code:
--------------------
    $ sh NVIDIA-Linux-x86_64-256.35.run 
--------------------

And got below error message:
> 
> ERROR: Unable to load the kernel module 'nvidia.ko'. ...
> 

I try a lot of method, but can't solved this problem. Hope someone can
help me, thanks!


-- 
vickyzhe
------------------------------------------------------------------------



-1
vickyzhe
7/18/2010 1:16:02 PM
opensuse.org.help.install 14389 articles. 0 followers. Follow

4 Replies
1406 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 48

'openSUSE Graphic Card Practical Theory Guide for Users'
(http://forums.opensuse.org/2164522-post3.html)

Also
'SDB:NVIDIA drivers - openSUSE'
(http://wiki.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers)

Check the details on adding nomodeset to boot arguments


-- 
Box: openSUSE 11.2 | (KDE4.4.4) | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 4GB
RAM | M2N4-SLI
Lap #1: openSUSE 11.3  | Pentium Duo T4300 | KDE 4.4.4  | Gnome 2.3 |
Intel M4 Graphics | Lenovo G550 | 3GB RAM
Lap#2: 11.3 | Gnome 2.3 | Celeron 550 | Intel 965GM | Lenovo R61 |
Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat (Daily)
'My Guides' (http://tinyurl.com/yk25bhr)
------------------------------------------------------------------------
caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=442291

-1
caf4926
7/18/2010 1:26:01 PM
Make sure you try this too:

> In cases when there is still a problem set the NO_KMS_IN_INITRD
> sysconfig variable to yes via yast > System > /etc/sysconfig Editor >
> System > Kernel > NO_KMS_IN_INITRD.


-- 
Anonymous1986
------------------------------------------------------------------------
Anonymous1986's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=38240
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=442291

-1
Anonymous1986
7/18/2010 2:26:04 PM
Good news, well done!


-- 
Box: openSUSE 11.2 | (KDE4.4.4) | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 4GB
RAM | M2N4-SLI
Lap #1: openSUSE 11.3  | Pentium Duo T4300 | KDE 4.4.4  | Gnome 2.3 |
Intel M4 Graphics | Lenovo G550 | 3GB RAM
Lap#2: 11.3 | Gnome 2.3 | Celeron 550 | Intel 965GM | Lenovo R61 |
Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat (Daily)
'My Guides' (http://tinyurl.com/yk25bhr)
------------------------------------------------------------------------
caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=442291

1
caf4926
7/18/2010 2:36:01 PM
Thank you very much! It's working now!

caf4926;2191211 Wrote: 
> 'openSUSE Graphic Card Practical Theory Guide for Users'
> (http://forums.opensuse.org/2164522-post3.html)
> 
> Also
> 'SDB:NVIDIA drivers - openSUSE'
> (http://wiki.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers)
> 
> Check the details on adding nomodeset to boot arguments


-- 
vickyzhe
------------------------------------------------------------------------
vickyzhe's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19844
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=442291

0
vickyzhe
7/18/2010 2:36:01 PM
Reply: