OS9 login to Netware 5 okay, OSX login to Netware 5 fails

--____DBOIMFUIYTYUEXTAEQAR____
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

I have 3 Netware 5 (SP6) servers all configured the same and are running =
Netware 5 Services for Appleshare v4.5.

This just started happening a few days ago.  It was working perfectly fine =
before.  I can't think of anything I might have done to this one particular=
 server to make it go "bad".

I can login under OS X to 2 out of the 3.
I can login under OS 9 to all of them.

The one I can't login to:
No matter what user login I use, I always get:  Login Failed: Unknown =
user, incorrect password . . .
This happens on all our macs (version 10.2 to 10.3.6)
All PC users can login to server with no problem

Any help would be greatly appreciated - we've been searching the internet, =
these newsgroups, made phone calls . . .

--____DBOIMFUIYTYUEXTAEQAR____
Content-Type: multipart/related; boundary="____WHBBLCDVUZEKOSVTUATB____"


--____WHBBLCDVUZEKOSVTUATB____
Content-Type: text/html; charset=windows-1252
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<HTML><HEAD>
<META http-equiv=3DContent-Type content=3D"text/html; charset=3Diso-8859-1"=
>
<META content=3D"MSHTML 6.00.2800.1476" name=3DGENERATOR></HEAD>
<BODY style=3D"MARGIN: 4px 4px 1px; FONT: 10pt Tahoma">
<DIV>I have 3 Netware 5 (SP6) servers all configured the same and =
are&nbsp;running Netware 5 Services for Appleshare v4.5.</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>This just started happening a few days ago.&nbsp; It was working =
perfectly fine before.&nbsp; I can't think of anything I might have done =
to this one particular server to make it go "bad".</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>I can login under OS X to 2 out of the 3.</DIV>
<DIV>I can login under OS 9 to all of them.</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>The one I can't login to:</DIV>
<DIV>No matter what user login I use, I always get:&nbsp; Login Failed: =
Unknown user, incorrect password . . .</DIV>
<DIV>This happens on all our macs (version 10.2 to 10.3.6)</DIV>
<DIV>All PC users can login to&nbsp;server with no problem</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>Any help would be greatly appreciated - we've been searching the =
internet, these newsgroups, made phone calls . . .</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV></BODY></HTML>

--____WHBBLCDVUZEKOSVTUATB____--

--____DBOIMFUIYTYUEXTAEQAR____--
0
Judy
1/5/2005 5:45:53 PM
novell.native-file-access 2445 articles. 0 followers. Follow

2 Replies
709 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 27

This is a multi-part message in MIME format.

------=_NextPart_000_0008_01C4F312.61379510
Content-Type: text/plain;
	charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Could be a licensing issue on the Netware 5 box. You can verify the =
issue by loading AFPCON. Find the "Performance Enhancements Config" =
screen and check what the "Set maximum number of AFP connections" is set =
to. If you can't alter it or, it is listed as -1, your having a =
licensing issue with the Netware 5 box (AFP is just the victim). There =
is a fix for it (maybe search the TIDs) but it has been years since I've =
seen the issue and the details are a little fuzzy.

Jeff



"Judy Musil" <JMusil@laughlin.com> wrote in message =
news:lJVCd.15554$Ei5.5112@prv-forum2.provo.novell.com...
  I have 3 Netware 5 (SP6) servers all configured the same and are =
running Netware 5 Services for Appleshare v4.5.

  This just started happening a few days ago.  It was working perfectly =
fine before.  I can't think of anything I might have done to this one =
particular server to make it go "bad".

  I can login under OS X to 2 out of the 3.
  I can login under OS 9 to all of them.

  The one I can't login to:
  No matter what user login I use, I always get:  Login Failed: Unknown =
user, incorrect password . . .
  This happens on all our macs (version 10.2 to 10.3.6)
  All PC users can login to server with no problem

  Any help would be greatly appreciated - we've been searching the =
internet, these newsgroups, made phone calls . . .




------=_NextPart_000_0008_01C4F312.61379510
Content-Type: text/html;
	charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=3DContent-Type content=3D"text/html; =
charset=3Diso-8859-1">
<META content=3D"MSHTML 6.00.2900.2523" name=3DGENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY style=3D"MARGIN: 4px 4px 1px; FONT: 10pt Tahoma" =
bgColor=3D#ffffff>
<DIV><FONT face=3DArial>Could be a licensing issue on the Netware 5 box. =
You can=20
verify the issue by loading AFPCON. Find the "Performance Enhancements =
Config"=20
screen and check what the "Set maximum number of AFP connections" is set =
to. If=20
you can't alter it or, it is listed as -1, your having a licensing issue =
with=20
the Netware 5 box (AFP is just the victim). There is a fix for it (maybe =
search=20
the TIDs) but it has been years since I've seen the issue and the =
details are a=20
little fuzzy.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial>Jeff</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV>"Judy Musil" &lt;<A=20
href=3D"mailto:JMusil@laughlin.com">JMusil@laughlin.com</A>&gt; wrote in =
message=20
<A=20
href=3D"news:lJVCd.15554$Ei5.5112@prv-forum2.provo.novell.com">news:lJVCd=
..15554$Ei5.5112@prv-forum2.provo.novell.com</A>...</DIV>
<BLOCKQUOTE dir=3Dltr=20
style=3D"PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; =
BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
  <DIV>I have 3 Netware 5 (SP6) servers all configured the same and=20
  are&nbsp;running Netware 5 Services for Appleshare v4.5.</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV>
  <DIV>This just started happening a few days ago.&nbsp; It was working=20
  perfectly fine before.&nbsp; I can't think of anything I might have =
done to=20
  this one particular server to make it go "bad".</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV>
  <DIV>I can login under OS X to 2 out of the 3.</DIV>
  <DIV>I can login under OS 9 to all of them.</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV>
  <DIV>The one I can't login to:</DIV>
  <DIV>No matter what user login I use, I always get:&nbsp; Login =
Failed:=20
  Unknown user, incorrect password . . .</DIV>
  <DIV>This happens on all our macs (version 10.2 to 10.3.6)</DIV>
  <DIV>All PC users can login to&nbsp;server with no problem</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV>
  <DIV>Any help would be greatly appreciated - we've been searching the=20
  internet, these newsgroups, made phone calls . . .</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>

------=_NextPart_000_0008_01C4F312.61379510--

0
Jeffrey
1/5/2005 6:36:15 PM
--____FGMVTYOBCDPSIZCBLWSH____
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

It's fixed.  My AFP connections were fine.  I ran dsrepair yesterday and =
it didn't solve the problem.  I just ran it again today and voila it =
works.

Thanks for your quick reply!

>>> Jeffrey D Sessler<jeff@scrippscollege.edu> 1/5/2005 12:36:15 PM >>>

Could be a licensing issue on the Netware 5 box. You can verify the issue =
by loading AFPCON. Find the "Performance Enhancements Config" screen and =
check what the "Set maximum number of AFP connections" is set to. If you =
can't alter it or, it is listed as -1, your having a licensing issue with =
the Netware 5 box (AFP is just the victim). There is a fix for it (maybe =
search the TIDs) but it has been years since I've seen the issue and the =
details are a little fuzzy.

Jeff



"Judy Musil" <JMusil@laughlin.com> wrote in message news:lJVCd.15554$Ei5.51=
12@prv-forum2.provo.novell.com...
I have 3 Netware 5 (SP6) servers all configured the same and are running =
Netware 5 Services for Appleshare v4.5.

This just started happening a few days ago.  It was working perfectly fine =
before.  I can't think of anything I might have done to this one particular=
 server to make it go "bad".

I can login under OS X to 2 out of the 3.
I can login under OS 9 to all of them.

The one I can't login to:
No matter what user login I use, I always get:  Login Failed: Unknown =
user, incorrect password . . .
This happens on all our macs (version 10.2 to 10.3.6)
All PC users can login to server with no problem

Any help would be greatly appreciated - we've been searching the internet, =
these newsgroups, made phone calls . . .

--____FGMVTYOBCDPSIZCBLWSH____
Content-Type: multipart/related; boundary="____LNBMTAMPQTVASLCUHWQT____"


--____LNBMTAMPQTVASLCUHWQT____
Content-Type: text/html; charset=windows-1252
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<HTML><HEAD>
<META http-equiv=3DContent-Type content=3D"text/html; charset=3Diso-8859-1"=
>
<META content=3D"MSHTML 6.00.2800.1476" name=3DGENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY style=3D"MARGIN: 4px 4px 1px; FONT: 10pt Tahoma" bgColor=3D#ffffff>
<DIV>It's fixed.&nbsp; My AFP connections were fine.&nbsp; I ran dsrepair =
yesterday and it didn't solve the problem.&nbsp; I just ran it again today =
and voila it works.</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>Thanks for your quick reply!<BR><BR>&gt;&gt;&gt; Jeffrey D Sessler&lt;=
jeff@scrippscollege.edu&gt; 1/5/2005 12:36:15 PM &gt;&gt;&gt;<BR></DIV>
<DIV style=3D"FONT: 10pt Tahoma; COLOR: #000000">
<DIV><FONT face=3DArial>Could be a licensing issue on the Netware 5 box. =
You can verify the issue by loading AFPCON. Find the "Performance =
Enhancements Config" screen and check what the "Set maximum number of AFP =
connections" is set to. If you can't alter it or, it is listed as -1, your =
having a licensing issue with the Netware 5 box (AFP is just the victim). =
There is a fix for it (maybe search the TIDs) but it has been years since =
I've seen the issue and the details are a little fuzzy.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial>Jeff</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV>"Judy Musil" &lt;<A href=3D"mailto:JMusil@laughlin.com">JMusil@laughli=
n.com</A>&gt; wrote in message <A href=3D"news:lJVCd.15554$Ei5.5112@prv-for=
um2.provo.novell.com">news:lJVCd.15554$Ei5.5112@prv-forum2.provo.novell.com=
</A>...</DIV>
<BLOCKQUOTE dir=3Dltr style=3D"PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; =
MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
<DIV>I have 3 Netware 5 (SP6) servers all configured the same and =
are&nbsp;running Netware 5 Services for Appleshare v4.5.</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>This just started happening a few days ago.&nbsp; It was working =
perfectly fine before.&nbsp; I can't think of anything I might have done =
to this one particular server to make it go "bad".</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>I can login under OS X to 2 out of the 3.</DIV>
<DIV>I can login under OS 9 to all of them.</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>The one I can't login to:</DIV>
<DIV>No matter what user login I use, I always get:&nbsp; Login Failed: =
Unknown user, incorrect password . . .</DIV>
<DIV>This happens on all our macs (version 10.2 to 10.3.6)</DIV>
<DIV>All PC users can login to&nbsp;server with no problem</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>Any help would be greatly appreciated - we've been searching the =
internet, these newsgroups, made phone calls . . .</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV></BLOCKQUOTE></DIV></BODY></HTML>

--____LNBMTAMPQTVASLCUHWQT____--

--____FGMVTYOBCDPSIZCBLWSH____--
0
Judy
1/5/2005 7:41:35 PM
Reply:

Similar Artilces:

Native File Access from Mac OSX -> Netware 6.5
HI there... I've been studying for weeks and am just flat out of things to try. We are making a slow migration to macs and a bank of xserves, but I'm still trying to get some macs to connect. When I log on using "connect to server" (afp://xxx.xxx.xxx.xxx) I immediately get an authentication login screen, and I log in using known good credentials, after a few seconds of trying to login, I get a "You entered an invalid username or passowrd" I was convinced that this was a plain text thing, but I've edited both machines I am trying (one is 10.6,...

Have Groupwise 5.5 on Netware 5.1 going to Netware 6.5
HI there...I have a client that wants to upgrade from Netware 5.1 to 6.5...they have Groupwise 5.5 on that server at present...is the upgrade going to cause a problem. And is Groupwise 5.5 compatiable with Netware 6.5 ? thanks Dave HI, dw@dymaxion.ca wrote: > > HI there...I have a client that wants to upgrade from Netware 5.1 to > 6.5...they have Groupwise 5.5 on that server at present...is the upgrade > going to cause a problem. MOst likely not, however... > And is Groupwise 5.5 compatiable with Netware > 6.5 ? Not officially. It will most ...

groupwise 5.5 on Netware 5.1 upgrading to Netware 6.5
HI...I have a client that wants to upgrade to New\tware 6.5 from 5.1 and they are running Groupwise 5.5....is there any compatibility issues with this? thanks DW --____RJBCLHIVGHSDIKNHFZLJ____ Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1 Content-Transfer-Encoding: quoted-printable I just did this last week and had no problems. One key thing to note is = that you should not upgrade your version 5.5 GWIA until AFTER all of your = MTA's & POA's are upgraded. The v6.5 MTA/POA will work with the older = GWIA, but the older POA/MTA will not work with the new GWIA. ...

Netware 5.1, Netware 5.1 SP6, Netware 5.1 SP8, Nici
I'm building a test network that is currently a mess. This network will be used to test the migration of my 10 netware 5.1 Sp 6 servers to NW 6.5. I'm putting two netware 5.1 servers and one MS 2003 server into the test network. Testserver 1 is a 5.1 SP6 server with a master replica. When installing Testserver 2 using the NW51SP6 overlay, the installation failed with a css.nlm "waiting for xmgr" error. Consequently, I was going to create a 5.1 server and then install the SP6 overlay or the SP6 depending on what worked best. My NW51 original disks are scratched and...

NetStorage on Netware 6.5 only salavage netware 6.5 files
Hello, Am I correct in understanding that NetStorage on Netware 6.5 Sp3 (oes) will only let you recover deleted files on Netware 6.5 servers? When I go to a Netware 6.0 server (I have 5 at sp4, and one at sp5), I am unable to get properties of a folder, outside of a little bit on file size. But, when I go to a netware 6.5 server (1 currently) I can get the tabs and everythign related to std file system info. Is the correct behaviour? I hope not, this is a nice tool, and would like to use it in place of local rights to admin data (helpdesk of 6) to use it. Thank You, Ca...

Login into Netware 6.5 failed
I just installed netware 6.5 from nw65sp5 cd. Single bad message was "unable to find load file dxevent.nlm". I can login into iManager or Remote Console from browser on my work station, but when I tried Client 4.91 logon it gave me massage "The system could not login you into network.Make shure that your name and connection information correct." They are correct just becouse they works fine with iManager. Any ideas? Vlad Vlad, iManager uses web-based protocols (HTTP, SSL, DNS, etc.) in addition to eDirectory. Where as Novell Client login uses name resol...

Netware 5 to Netware 5.1
I have an old copy of Netware 5 that I would try out and install on a spare computer. However, how would I go about upgrading to Netware 5.1? Would this be something I would have to purchase, or is it something I can download? , > Would this be something I would have to purchase, or is it something I > can download? > Purchase. An upgrade,and I suggest 6.5 in that case. SBS version if you have less than 50 users. - Anders Gustafsson, Engineer, CNE6, ASE NSC Volunteer Sysop Pedago, The Aaland Islands (N60 E20) Novell does not monitor these forums officially...

Upgrade Netware cluster from Netware 5.1 to Netware 6.5
Hello! We bought new hardware for our 2 new Netware 6.5 servers for cluster. Now we 've cluster on Netware 5.1 with shared disk system. I wonder what design of upgrading is better. Is it better that i install Netware 5.1 on both new servers and for begining make migration from NW5.1 to NW51 cluster (just changing the hardware for servers) and the second step make inplace migration to Netware 6.5? Or is it better to install Netware 6.5 with latest support packs on both new servers, prepare existing NDS tree for cluster migration, and make migration with upgrade wizard on both ser...

Netware 5.0 to Netware 6.5 eDirectory failed during eDirectory migration
Hello, Does anyone have a recommendation for fixing a failed eDirectory Acrross the wire migration? The file migration went fine, the backup of trustess went fine. During the eDirectory migration when it downed the source server and tried to finish up with the destination server it did not complete. It told me to copy the autoexec.mig to autoexec.ncg if it did not complete. It also had some other files to copy over as well, but I don't know what they are. Help In what state server stays? Can you get it up and running that you could run commands like dsrepair? I run i...

Remove of Netware 5.1 server from Netware 6.5 network fail
Hi, We have a NW-network consisting af several netware 6.5 servers. We have one Netware 5.1 server and it's time has run out! It's only purpose in the last year was beeing a splda. Now slp is moved to another server. I have removed all replicas on the server. When I: Nwconfig->Directory service->Remove... etc. after accepting I really want to do it it, the server starts consuming Cache Buffers and it does it until there is none left. Then it gives me either: "Install more memory". or "-625 nwconfig-5-463" which is at communication failure. ...

GroupWise 5.5.5 under Netware 6.5
I have not been able to get my Groupwise snapins back since I upgraded my Groupwise server to Netware 6.5. Is there any way to do this? Recopy the snapins from the SDD Cheers Dave -- Dave Parkes [NSCS] Occasionally resident at http://support-forums.novell.com/ I got an error before, but this time it worked. Thanks. "Dave Parkes" <Dave@Norgren.co.uk> wrote in message news:MPG.1a495f6d48d9516ce6@support-forums.novell.com... > Recopy the snapins from the SDD > > Cheers Dave > > > -- > > Dave Parkes [NSCS] ...

Netware 5.1 SP7 to Netware 6.5 SP1b
Did first in-place upgrade in Production yesterday. Two issues: 1) Install seemed to hang at the very end. Closing installation files. (We let it set for 20 minutes and then closed diaglog box). Then was able to restart server. Server was not hung. 2) Can not access iManager Do I have to recreate CA for 6.5? My test network which has different hardware works. I will compare results. Any suggestions on what I can try next. thanks, Linda Was finally able to get iManager to work. Found several tids. TIDS 10068769, 10086939, 10087650, 10088796...

Netware 5 and Netware 5 small business
Can Netware 5 and a Netware 5 small business coexist on same network and use same nds etc? And what if I need to purchase the Netware 5, is it a problem upgrading the nw 5 small business server? Thanks Tim > Can Netware 5 and a Netware 5 small business coexist on same network > and use same nds etc? And what if I need to purchase the Netware 5, is > it a problem upgrading the nw 5 small business server? > Fair question -- I don't think they can use the same OU -- they certainly don't use the same licenses. You can purchase NetWare 5.0 -- discontinued. ...

Netware 5 to Netware 6.5 upgrade
I am in the process of upgrading a Netware 5 server to a Netware 6.5 server and have a few questions: 1. I would like to run both the Netware 5 and Netware 6.5 server at the same time on the same network. (Is there a migration tool that will transfer the data only, having different file server names?) 2. By doing the above, and having the NDS replicate to the new Netware 6.5 server, does this cause any problems? (Eventually the Netware 5.0 server will be taken offline) 3. Is there any pdf file or technical docs on upgrading from Netware 5 to Netware 6.5 and what the issues might be?...

Web resources about - OS9 login to Netware 5 okay, OSX login to Netware 5 fails - novell.native-file-access

NetWare - Wikipedia, the free encyclopedia
NetWare is a computer network operating system developed by Novell, Inc. It initially used cooperative multitasking to run various services on ...

Making a decision on NetWare's future - CNET News
... by Robert Lemos, Staff Writer, CNET News. Published on August 8, 2003 5:00 AM PDT. Throughout most of its history, Novell relied on the NetWare ...

openssl/Netware at da084a5ec6cebd67ae27f2463ebe4a50bb840fa5 · openssl/openssl · GitHub
Contribute to openssl development by creating an account on GitHub.

Novell NetWare vs. Microsoft networking
Microsoft finally made headway against NetWare with Windows NT Server

NetWare Definition from PC Magazine Encyclopedia
PC Magazine Tech Encyclopedia Index - Definitions on common technical and computer related terms.

REFILE-Valuation gap slows Novell NetWare auction-sources
(Corrects paragraph 6 to Tom Gores instead of Tom and AlecGores) * Novell's board may be considering alternatives-source * Alternatives may include ...

NetWare sales revive in China thanks to that man Snowden
... Microsoft, it's in fashion behind the Great Firewall Worries about US spying in China have sparked new interest in Novell's venerable NetWare ...

Netware • Tag • The Register
NetWare and Linux operating system seller Novell has been trying to expand into other markets since the late 1980s, and it has reorganized so ...

How the clammy claws of Novell NetWare were torn from today's networks
... big thing. A company called Novell was the first to exploit the trend for connecting systems, ultimately becoming "the LAN king" with its NetWare ...

CAIA Lab FAQ
, aFreeBSD 'jail' host. www.caia.swin.edu.au and caia.caia.swin.edu .au are aliases forcaia.swin.edu.au. Our internal file server and compute ...

Resources last updated: 11/21/2015 8:31:47 PM