Delphi 2010 and Delphi XE5 shuts down when opening projects

Over the last week I have found it increasingly difficult to open projects.   Even really simple projects, some more complex.

For example if start Delphi 2010 Enterprise Edition.   I see the list of recently opened projects.  I then click on a simple existing project, I get a hour glass for about a second and then Delphi IDE has gone.   In the windows task manager, there are now no applications running.

I have not changed the installation, being using Delphi 2010 enterprise on the same computer for a few years.   I'm not a full time developer, but do internal development of our company when I get the opportunity.   Saying that I have used Delphi on and off since the first edition back in the 1990's.

After this I have tried running the dzEditorLineEndsFix.exe , close it and then restart Delphi IDE.   The following work around seems to work.   I create a new application and then go File->Reopen and select and old project and then it loads ok.
0
Peter
1/20/2015 12:07:11 AM
embarcadero.delphi.ide 3925 articles. 0 followers. Follow

1 Replies
563 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 27

> {quote:title=Peter Lander wrote:}{quote}
> Over the last week I have found it increasingly difficult to open projects.   Even really simple projects, some more complex.
> 
> For example if start Delphi 2010 Enterprise Edition.   I see the list of recently opened projects.  I then click on a simple existing project, I get a hour glass for about a second and then Delphi IDE has gone.   In the windows task manager, there are now no applications running.
> 
> I have not changed the installation, being using Delphi 2010 enterprise on the same computer for a few years.   I'm not a full time developer, but do internal development of our company when I get the opportunity.   Saying that I have used Delphi on and off since the first edition back in the 1990's.
> 
> After this I have tried running the dzEditorLineEndsFix.exe , close it and then restart Delphi IDE.   The following work around seems to work.   I create a new application and then go File->Reopen and select and old project and then it loads ok.

I have found if I turn off Trend Micro anti virus software this works ok.   Suggests that some update recently from Trend is causing issues with Delphi 2010 and XE5
0
Peter
1/22/2015 12:54:28 AM
Reply: