Could not load type 'System.Web.UI.ScriptReferenceBase' from assembly 'System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'.

on my localhost, everything is working just fine, developing a few hours... then i publish to another server (windows server 2003)...
and suddenly my website is broken. i could track i down to a scriptreference in my scriptmanager - which used to work perfectly.
now i don't know where it went wrong - because i developed several things, including the addition of autocomplete textbox with the control toolkit
but even after removing all the code for the autocomplete textbox, the problem wasn't solved.
i seem to be the first one to have this problem, because google doesn't return anything (useful)
anyone got an idea? in the meantime i'm using the workaround by including the js file like in the old days
...
  <asp:ScriptManager ID="sm1" runat="server" EnableScriptGlobalization="true">

<Scripts>

<asp:ScriptReference NotifyScriptLoaded="true" Path="/scripts/login.js" />

</Scripts>

<Services>

<asp:ServiceReference Path ="/services/TopService.asmx" />

</Services>

</asp:ScriptManager>

...

 

Error Message: Could not load type 'System.Web.UI.ScriptReferenceBase' from assembly 'System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'.
Source: App_Web_masterpage.master.7371103c
StackTrace:    at ASP.masterpages_masterpage_master.__BuildControl__control6()
   at ASP.masterpages_masterpage_master.__BuildControlsm1()
   at ASP.masterpages_masterpage_master.__BuildControlform1()
   at ASP.masterpages_masterpage_master.__BuildControlbody()
   at ASP.masterpages_masterpage_master.__BuildControlTree(masterpages_masterpage_master __ctrl)
   at ASP.masterpages_masterpage_master.FrameworkInitialize()
   at System.Web.UI.UserControl.InitializeAsUserControlInternal()
   at System.Web.UI.MasterPage.CreateMaster(TemplateControl owner, HttpContext context, VirtualPath masterPageFile, IDictionary contentTemplateCollection)
   at System.Web.UI.Page.get_Master()
   at System.Web.UI.Page.ApplyMasterPage()
   at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)

 
0
inmykingdom
6/10/2008 8:58:31 AM
asp.net.ajax-discussion 13973 articles. 1 followers. Follow

11 Replies
609 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 5

Strange,

I just got exactly the same error. Does anyone have a solution?

 

Thomas 

0
thomasvsundert
6/10/2008 2:46:04 PM

My problem was solved by changing the ToolkitScriptManager-control on my page into a regular ScriptManager.

This does however not explain the behavior and I'd rather still be using the ToolkitScriptManager, so does anyone recognize this? Performing a web search for the System.Web.UI.ScriptReferenceBase-type shows it doesn't even seem to exist (except for a reference on a Brazilian msdn-page).

Thomas
 

0
thomasvsundert
6/11/2008 9:34:01 AM

I'm not even using a ToolkitScriptManager - I was already using the .NET 3.5 ScriptManager.

This is getting even weirder. Anyone know where we can report this as a possible bug?

0
inmykingdom
6/11/2008 9:39:11 AM

strange..even i am getting the same error. I had no problem compiling the project locally. But once I had the project on windows server 2003 i started getting this error.

Please let me know if you find any solution.

-Thanks

0
yousuf1984
6/11/2008 9:36:45 PM

bump

0
inmykingdom
6/17/2008 10:55:50 AM

When I install Visual Studio SP1 beta, I no longer have the error.

 
Thomas
 

0
thomasvsundert
6/17/2008 4:15:00 PM

ok..I think I know it now. I installed VS 2008 service pack on my desktop and the windows server 2003 doesnt have the framework 3.5 sp1 installed. May be that's the reason I am not getting error on my local computer but getting on the server. Hope that the reason :-)

-Yousuf

0
yousuf1984
6/17/2008 10:23:33 PM

yousuf1984:

ok..I think I know it now. I installed VS 2008 service pack on my desktop and the windows server 2003 doesnt have the framework 3.5 sp1 installed. May be that's the reason I am not getting error on my local computer but getting on the server. Hope that the reason :-)

-Yousuf

i believe you're correct! i also have the 3.5 sp1 beta installed... and the server doesn't have it installed

0
inmykingdom
6/18/2008 7:11:23 AM

 

yousuf1984:

ok..I think I know it now. I installed VS 2008 service pack on my desktop and the windows server 2003 doesnt have the framework 3.5 sp1 installed. May be that's the reason I am not getting error on my local computer but getting on the server. Hope that the reason :-)

-Yousuf

 

That is, in fact, the reason. Why it occurs is explained on my blog:

http://geekswithblogs.net/LessonsLearned/archive/2008/08/21/hidden-surprises-in-.net-3.5-service-pack-1.aspx

0
Randolpho
8/21/2008 5:21:57 PM

 

Change: <ajaxToolkit:ToolkitScriptManager ID="ScriptManager1" runat="server" />

to: <asp:ScriptManager ID="ScriptManager1" runat="server" />

0
Franco1g
11/21/2008 1:52:22 AM
Thanks much Franco1g!!!  That did the trick!
0
belmhorst
4/6/2009 12:35:12 AM
Reply:

Similar Artilces:

Could not load type 'System.Web.UI.Compatibility.CompareValidator' from assembly 'System.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'.
 Hello everyone.i m facing Required field validators problem  with ajax.Validators works fine in my application when it runs  frm localhostBut when I deployed the application on server it stops working.the thing i was missing  <tagMapping> tag.  <tagMapping>        <add tagType="System.Web.UI.WebControls.CompareValidator" mappedTagType="System.Web.UI.Compatibility.CompareValidator, System.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"/>   &n...

Could not load type 'System.Web.UI.Compatibility.CompareValidator' from assembly 'System.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'. (E:\SES3\Frontend\SESWe
After installingthe new Ajax release, I cannot compile my project. I tryied removing the <tagMapping>from the web.config, and was able to compile the project, BUT I go error on page: sys.argumentundefinedexception: value cannot be undefined. parameter name  Regards, Adina There is a known problem with the validators with the RTM.  More info about it here. I was getting the "Could not load type 'System.Web.UI.Compatibility.CompareValidator' from assembly 'System.Web.Extensions.." error too!  My project finally compiled correctly after removing the <tagMapping&g...

mvctoolkit Assembly 'MVCToolkit, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' uses 'System.Web.Extensions, Version=3.6.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' which has a high
I have visual studio 2008 SP 1 .I created a new MVC Web Project and added a reference to the MVCToolkit dll.I tried to build and it shows following exception Error    5    Assembly 'MVCToolkit, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' uses 'System.Web.Extensions, Version=3.6.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' which has a higher version than referenced assembly 'System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'    f:\MVC\MVCProjects\MyFirstMVCApplicati...

AJAX Beta 2
Hi... I'm experiencing a problem with the new AJAX Beta 2. When I try and put the UpdateProgess on a simple page, I get the belowCould not load type 'Microsoft.Web.UI.UpdateProgress' from assembly 'Microsoft.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'. Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. Exception Details: System.TypeLoadException: Could not load type 'Microsoft.Web.UI.Up...

Unable to create type 'live:IDLoginStatus'. Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=3.6.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The s
Hello,  I try to use a windowslive website in visual studio 2008 with framework 3.5 I have installed the framework 3.5 and i get following error although the site is working perfect in localhost: Unable to create type 'live:IDLoginStatus'. Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=3.6.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.After this i check my gac and i manually (with configuration tool 2.0) installed 3.6 in my gac. I still get the same error. What am i doing ...

Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does n
Hello All,If this is a repeat of posting that have been created, I sincerely apologize.  I have been looking for a solution for quite some time and although I have run across a lot of different posts offering solutions, nothing seems to be work.  Here is my dilemma:I have created a website with several pages using ASP.NET 2.0 and AJAX Extensions (including the AJAX Control Toolkit).  The pages run fine on my Development machine but on my IIS machine, I continue to recreate a Parser Error in regard to System.Web.Extensions.  Here is what I have done thus far: I have a...

Error 92 Could not load type 'System.Web.Hosting.HostingEnvironment' from assembly 'System.Web, Version=1.0.3300.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'.
helloi'm a new  web developer i am trying to upgrad an esisting project fron visual studio 2003 to visual studio 2005 when trying to run the project i got that errorError    92    Could not load type 'System.Web.Hosting.HostingEnvironment' from assembly 'System.Web, Version=1.0.3300.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'.        so ....any idea?  Hi tamer, It looks like Visual Studio 2005 is still trying to load the class in the 1.0 version of assemblies. Could you try removing the...

Error 92 Could not load type 'System.Web.Hosting.HostingEnvironment' from assembly 'System.Web, Version=1.0.3300.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'. #2
hello :i am tying to upgrad an existing project from visual studio 2003 to visual studio 2005and i get the following errorrError    92    Could not load type 'System.Web.Hosting.HostingEnvironment' from assembly 'System.Web, Version=1.0.3300.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'.        so does any one have any idea about the reason for it and how to fix it?  Hi, Please look at another of thread for more details: http://forums.asp.net/p/1210076/2139042.aspx#2139042Zhao Ji MaSincerely,Microsoft...

coplilation error : Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the fi
I have problem compiling my website on 2 machine(win 2003 server & windows vista). The problematics machines has these components installed: 1.Net framework 3.5 sp1 2.vs 2008 sp1 ver: 9.0.30729.1 sp 3.windows sdk for vs 2008 sp1 It works grate on 3 different machines (xp,2003) that has the same components installed and the Microsoft ASP.NET 3.5 Extension CTP. I can't install the Microsoft ASP.NET 3.5 Extension CTP because I already have the .net 3.5 sp1 installed. Here is my web.config ...

Error 1 The type 'System.Web.UI.WebControls.LinqDataSource' exists in both 'c:\WINDOWS\assembly\GAC_MSIL\System.Web.Extensions\3.5.0.0__31bf3856ad364e35\System.Web.Extensions.dll' and 'c:\WINDOWS\asse
Once I build project. I encounter this error. Does someone experience this error?Error    1    The type 'System.Web.UI.WebControls.LinqDataSource' exists in both 'c:\WINDOWS\assembly\GAC_MSIL\System.Web.Extensions\3.5.0.0__31bf3856ad364e35\System.Web.Extensions.dll' and 'c:\WINDOWS\assembly\GAC_MSIL\System.Web.Extensions\3.6.0.0__31bf3856ad364e35\System.Web.Extensions.dll'    D:\Source Code\Linq_Lesson5\Default.aspx    1    1    D:\Source Code\Linq_Lesson5\  It appears tha...

'System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference
I have seen many posts with this problem, but not one I found actually makes it clear to me how to solve it. The site is build with VS2008, and deploying it using VS2008 to my server works fine. Both my server and my development PC have ASP.NET 3.5 installed. I now have to deploy this web to a server that has ASP.NET 1, 1.1 and 2 (no 3.0, no 3.5). I copied the  the System.Web.Extensions.dll I found on the server to my bin directory (overwriting the one that came from my server). -> same error  The error is on line 95 of my web.config : 94   <httpModules>...

Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'
 I created a website with AJAX using VS2005, installed the framework in the production server and the website is working fine. then I installed VS2008 + Service pack in my computer without uninstalling VS2005, then converted my project to VS2008, with no issues.then I installed Framework3.5 in the production server without uninstalling Framework2.0. Tested the website and it's good except when I try to run a Crystal report it gave me this error :    Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf...

Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'
Dear Sir, I have an issue about using CrystalReport in VS2008 by using target framework as .NET 2.0 with AJAX toolkit enabled. When I have put CrystalReportViewer in ASPX page then run, the top of the page always said "Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)" I have tried to use the AssemblyRedirect but it isn't work. Here is the code wha...

Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
hello i am getting this error in my application...i used ajax in web site..please help me Configuration Error Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately. Parser Error Message: Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.Source Error: Line 30: <compilation...

Web resources about - Could not load type 'System.Web.UI.ScriptReferenceBase' from assembly 'System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'. - asp.net.ajax-discussion

Resources last updated: 11/28/2015 3:01:45 AM